lauantai 5. tammikuuta 2013

Welcome!

Tervetuloa uuteen Barbie-blogiini!

Olen itse aina pitänyt barbeista ja lapsena minulla oli niitä hillittömät kasat, jotka sitten teini-iässä hölmönä myin kirpparilla. Mummon tekemiä vaatteitakin oli melkoinen määrä. Nyt oma tytär on sen ikäinen, että barbit ovat alkaneet kiinnostamaan, joten nyt olen sitten joutunut itse barbin vaatettajaksi. Kaupoissa kun nuo valmiit barbinvaatteet ovat aika kalliita, enkä ainakaan itse ole kovin kummoiseen valikoimaan törmännyt.

Tässä blogissa olisi siis tarkoitus jakaa noita itseni ompelemia vaatteita kaavoineen, jos niitä olisi muillekin iloa. Itse nimittäin ainakin huomasin, että valmiita kaavoja on aina huonosti saatavilla ja niitä sai hakea aika kiven alta. Lisäksi monet löytämistäni kaavoista ovat olleet ilmeisesti jollekin vanhemmanmalliselle barbielle, koska ovat olleet vähän huonosti istuvia tai vääränmallisia nykyisille barbeille. Barbien vartalohan on vähän muuttunut vuosien varrella ja sen kaavoja kannattaa aina vähän testata, jotta nähdään sopiiko se omalle barbillesi.

Ensin täytyy varmaan mainita, etten todellakaan ole mikään ammattiompelija ja ompelukokemukseni on melko vähäinen. Uskoisin siis, että jos itse onnistun jonkun vaatteen onnistumaan niin silloin siinä onnistuu lähes kuka tahansa. Toiset vaatteista ovat selkeästi haastavampia, mutta huolellisuudella näitä vaatteita saa varmasti tehtyä kuka tahansa joka vähänkään osaa ompelukonetta käyttää.

Minulle saa sitten muuten vinkkailla ehdottomasti muita blogeja, joissa barbienvaatteita on, sillä niitä löytyy aika vähän Suomesta ja lukisin mielellään muidenkin mietteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti