lauantai 5. tammikuuta 2013

Barbien vartalo

Tärkein seikka Barbielle vaatteita tehtäessä on tietenkin vartalo. Barbien vartalo onkin muuttunut vuosien varrella mitoiltaan, joten kaavojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Meillä kotona on tällä hetkellä vain yksi Barbie, pari Steffi-nukkea ja jokin epämääräinen halpanukke. Vaatteet teen pääasiassa Barbien vartalolle, mutta ne sopivat kyllä muillekin meidän nukeille. En kuitenkaan varmasti osaa sanoa muiden barbien kokoa, kun en nyt niitä pääse tarkistelemaan, mutta tässä hieman karkeaa taulukkoa meidän nukkejen mitoista. Mitat ovat surkealla mittanauhalla otettuja, joten eivät ehkä ihan millin tarkkoja, mutta ainakin noin suurinpiirtein paikkansapitäviä.

Barbie Princess Popstar: 12,5 - 9,2 - 13,4
Steffi Fashion Star: 11,9 - 8,7 - 12,9
Steffi Family Box-nukke: 12,6 - 8,7 - 11,5
Halpanukke: 11,7 - 8,5 - 12,4

Kuten huomaatte siis, mitat vaihtevat melkoisesti kaikkien nukkien välillä. Lähinnä sovittelen noita tekemiäni vaatteita tuolle Barbielle ja Family Steffille, koska ne ovat "normaaleimmat" nuket. Tuo Fashion Star nukke kun on ihan luonnottoman laiha, kai sillä on joku "supermallivartalo". Täytyy varmaan jossain vaiheessa hankkia ihan sellainen "perusbarbi" ja tarkistella sitten sen mittoja. Rinnanympärys ja lantio ovat varmaan aika samat kaikilla, lantion mitta vaihtelee varmaan sen mukaan minkäläiset jalat tuolla nukella on. Poptähtibarbillahan on jalat, jotka liikkuvat joka suuntaan, family-Steffin jalat liikkuvat vain eteen ja taakse. Lähinnä housuja tehdessähän mitan kanssa pitää olla tarkempi ettei tule kamalia pussihousuja.

Mutta tämä tässä taas tältä erää. Vaatteita alan tänne postailemaan, kun saan skannerin toimimaan noita kaavoja varten ja kuvia kamerasta koneelle. Palailemisiin siis.


Tässä hieman kuvaa erityyppisistä Barbie-vartaloista. Tuo Princess Popstarhan ei kuulu mihinkään näistä, mutta olisikohan tuo Fashionistas tai Bellybutton vartalotyyppi kaikkein lähin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti