sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sadetakin kaava ja ohjeet - Barbie raincoat pattern

Tässä kaava ja ohjeet Barbien sadetakin ompeluun. Samaa kaavaa voit käyttää myös tavallisen takin ompeluun ja kaavaa hieman muuttamalla voit helposti muokata takista hieman erilaisen. Esimerkiksi kauluksen tai hihojen pituutta voit muuttaa hyvin helposti.


Tämä on hieman vaikeampi ommeltava, mutta onnistuu myös vähän kokemattomammaltakin ompelijalta (itse en ole todellakaan mikään hyvä ompelija, kuten varmasti jäljestä näkee). Itselle vaikeinta oli tuo hihojen ompelu, se kun on aikamoista pientä näpertämistä. Parin kokeilun jälkeen sekin alkoi kuitenkin sujua.

Kaava täällä
HUOM! Kun tulostat kaavan, muista valita tulosteen kooksi "Todellinen koko", jotta kaava ei skaalaudu väärän kokoiseksi. Sivun alareunaan on piirretty viivotin, josta voit tarkistaa, että kaava tulostui varmasti oikean kokoisena.

Tarvitset: 2 etukappaletta, 2 hihaa, 1 kauluksen ja 1 takakappaleen. (+ kiinnitykseen tarraa, neppari.. oman mieltymyksesi mukaan) Muista saumavarat, niitä ei ole kaavassa otettu huomioon.

Ompeluohjeet:

1. a/b Ompele ensin etu- ja takakappeleet yhteen olkasaumoista.
2. a/b Ompele hihat kiinni etu/takakappaleisiin. (tämä vaatii ainakin kokemattomalta hieman näpertämistä, ole siis kärsivällinen)
3. Käännä ja ompele hihansuut.
3. a/b Ompele hihojen ja etu/takakappaleiden sivusaumat. (tässä vaiheessa työ alkaa jo olla takin näköinen)
4. Ompele kauluksen sivusaumat. Tuloksena "pussi". Käännä, jossa saumat jäävät sisäpuolelle.
5. a/b ja 6. Ompele kaulus takkiin kiinni. Itse ompelen tämän kahteen kertaan. Ensin tavallinen sauma, sitten "koristesauma" päälle, jotta kaulus pysyy pystymmässä. Samalla käännän myös takin liepeiden yläsauman.
7. Käännä ja ompele takin alahelma.
8. Käännä ja ompele etukappaleiden etuvarat. Etuvaraakin voit lisätä tai vähentää sen mukaan minkätyyppisen takin haluat. Jos haluat leveämmän "koristekauluksen", voit lisätä mittaa oman makusi mukaan. Jos haluat takkiin jonkin kiinnityksen, kuten tarranauhaa ja nepparin, ne voit lisätä ennen etuvarojen ompelua, jotta kiinnikkeiden ommel ja piiloon.

Voila. Takin pitäisi olla nyt valmis. Itse en lisännyt tähän malliin mitään nepparia tai muuta, vaan tässä nyt mukana vain "vyö", joka pitää takin kiinni.


1 kommentti: